nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

 

Pulpito

Orproject has been commissioned to design a permanent outdoor theatre in Tuscany. The building is separated into the base, consisting of the stage, seating and fully enclosed back of house spaces, which have all been designed in rectangular geometries, using natural stones as the main material.

Above this, a lightweight timber structure is suspended in the air. It creates protection from the sun and weather and forms an enclosure around the stage and seating areas.

The surface is constructed form segments with openings between them. The difference in the size of the openings has been developed according to ecologic performance and provides selective shading as required beneath it.

 

Project Credits

Project Leader: Francesco Brenta
Design Team: Tommaso Santoro Cayro, Alda Coelho, Maxime Grouffal, Sara Macallini, Valentina Russo, Marco Strizzolo
Engineering Consultant: Arup